неділю, 15 березня 2020 р.

Для 9 класу

Острівська ЗОШ

Тема: Оксигеновмісні органічні сполуки. Поняття про спирти, карбонові кислоти, жири, вуглеводи.
Вивчити параграф 26.
Виконати вправу 5
Опрацювати схему


Тема: Метанол, етанол, гліцерол: молекулярні та структурні формули, фізичні властивості. Горіння етанолу. Якісна реакція на гліцерол.
Вивчити параграф 27, 28
Виконати вправу 8
Переглянути дослід взаємодія гліцеролу купрум (II) гідроксидом

25.03
Тема: Отруйність етанолу і метанолу. Згубна дія алкоголю на організм людини.
Повторити параграф 26, 27.
Виконати вправу 202, 204.

27.03
Тема: Узагальнення та систематизація знань з підтеми початкові поняття про органічні сполуки.
Підготувати навчальні проекти:
1. Використання полімерів - еколого-економічний аспект.
2. Альтернативні джерела енергії.
Повторити параграф 20-27.

01.04
Тема: Етанова (оцтова) кислота, її молекулярна і структурні формули, фізичні властивості.
Вивчити параграф 28
Виконати вправа 209

03.04
Тема: Хімічні властивості етанової кислоти
Преглянути відео
Повторити параграф 28
Виконати вправу 212

08.04
Тема: Застосування етанової кислоти. Вищі карбонові кислоти: стеаринова, пальмітинова, олеїнова. Мило, його склад, мильна дія.
Вивчити параграф 29
Виконати вправу 216
Виконати домашній експеримент: Порівняння мийної дії мила та прального порошку українського виробника.

10.04
Тема: Практична робота №4. Властивості етанової кислоти
Завдання цієї практичної виконати теоретично з підручника.
Повторити параграф 28, 29
Виконати тестові завдання

15.04
Тема: Жири, склад жирів, фізичні властивості.
Вивчити параграф 30, ст. 168-170.
Виконати вправа 221
17.04
Тема: Природні і штучні жири. Біологічна роль жирів.
Вивчити параграф 30, ст. 170-172.
Виконати вправа 222.
Повторити: Спирти, карбонові кислоти.

22.04
Тема: Вуглеводи: глюкоза, сахароза, крохмаль, целюлоза. Молекулярні формули, фізичні властивості, поширення та утворення в природі.
Вивчити параграф 31.
Виконати вправу 228.

24.04
Тема: Крохмаль і целюлоза - природні полімери. Якісні реакції на глюкозу та крохмаль. Застосування вуглеводів, їхня біологічна роль.
Переглянути дослід Взаємодія глюкози з купрум ІІ гідроксидом як альдегід, Відношення крохмалю до води розчинність, утворення клейстеру, Взаємодія крохмалю з йодом
Виконати домашній експеримент: Виявлення крохмалю у харчових продуктах.
Вивчити параграф 32.
Виконати вправу 235.

29.04
Тема: Поняття про амінокислоти. Білки як біологічні полімери. Денатурація білків, біологічна роль
Вивчити параграф 33.
Виконати вправа 238, 240.

Довжанківська ЗОШ

13.03 Тема: Оксигеновмісні органічні сполуки. Поняття про спирти, карбонові кислоти, жири, вуглеводи.
Вивчити параграф 26.
Виконати вправу 5
Опрацювати схему


17.03 Тема: Метанол, етанол, гліцерол: молекулярні та структурні формули, фізичні властивості. Горіння етанолу. Якісна реакція на гліцерол.
Вивчити параграф 27, 28
Виконати вправу 8
Переглянути дослід взаємодія гліцеролу купрум (II) гідроксидом

19.03
Тема: Отруйність етанолу і метанолу. Згубна дія алкоголю на організм людини.
Повторити параграф 26, 27.
Виконати вправу 202, 204.

31.03
Тема: Узагальнення та систематизація знань з підтеми початкові поняття про органічні сполуки.
Підготувати навчальні проекти:
1. Використання полімерів - еколого-економічний аспект.
2. Альтернативні джерела енергії.
Повторити параграф 20-27.

02.04
Тема: Етанова (оцтова) кислота, її молекулярна і структурні формули, фізичні властивості.
Вивчити параграф 28
Виконати вправа 209

07.04
Тема: Хімічні властивості етанової кислоти
Преглянути відео
Повторити параграф 28
Виконати вправу 212

09.04
Тема: Застосування етанової кислоти. Вищі карбонові кислоти: стеаринова, пальмітинова, олеїнова. Мило, його склад, мильна дія.
Вивчити параграф 29
Виконати вправу 216
Виконати домашній експеримент: Порівняння мийної дії мила та прального порошку українського виробника.

14.04
Тема: Практична робота №4. Властивості етанової кислоти
Завдання цієї практичної виконати теоретично з підручника.
Повторити параграф 28, 29
Виконати тестові завдання

14.04
Тема: Жири, склад жирів, фізичні властивості.
Вивчити параграф 30, ст. 168-170.
Виконати вправа 221
16.04
Тема: Природні і штучні жири. Біологічна роль жирів.
Вивчити параграф 30, ст. 170-172.
Виконати вправа 222.
Повторити: Спирти, карбонові кислоти.

21.04
Тема: Вуглеводи: глюкоза, сахароза, крохмаль, целюлоза. Молекулярні формули, фізичні властивості, поширення та утворення в природі.
Вивчити параграф 31.
Виконати вправу 228.

23.04
Тема: Крохмаль і целюлоза - природні полімери. Якісні реакції на глюкозу та крохмаль. Застосування вуглеводів, їхня біологічна роль.
Переглянути дослід Взаємодія глюкози з купрум ІІ гідроксидом як альдегід, Відношення крохмалю до води розчинність, утворення клейстеру, Взаємодія крохмалю з йодом
Виконати домашній експеримент: Виявлення крохмалю у харчових продуктах.
Вивчити параграф 32.
Виконати вправу 235.

28.04
Тема: Поняття про амінокислоти. Білки як біологічні полімери. Денатурація білків, біологічна роль
Вивчити параграф 33.
Виконати вправа 238, 240.

30.04
Тема: Практична робота: "Виявлення органічних сполук у харчових продуктах" (ст. 191)

05.05
Тема: Значення природних і синтетичних органічних сполук
Вивчити параграф 34 ст. 192-194
Виконати вправа 243, 244
Повторити параграф 30-31

07.05
Тема: Захист довкілля від стійких органічних забруднювачів
Вивчити параграф 34 ст. 194-197.
Виконати вправа 245, 247
Повторити параграф 32.

12.05
Тема: Узагальнення та систематизація знань з теми "Початкові поняття про органічні сполуки"
Повторити параграф 25
Підготувати навчальні проекти: Хімічний склад жувальних гумок; Друге життя паперу.

14.05
Тема: Узагальнення та систематизація знань з теми "Початкові поняття про органічні сполуки"
Повторити параграф 26-33

19.05
Контрольна робота

21.05
Тема: Багатоманітність речовин та хімічних реакцій. Взаємозв'язки між речовинами та взаємоперетворення
Вивчити параграф 35, 36
Виконати вправа 259, 261

26.05
Тема: Роль хімічної науки для забезпечення сталого розвитку людства. Хімічна наука і виробництво в Україні.
Вивчити параграф 37.

28.05
Тема: Видатні українські вчені - творці хімічної науки
Підготувати навчальний проект "Дослідження достовірності реклами з погляду хімії"

3 коментарі: